Kursisterne siger

Læs her hvad tidligere klienter og kursister hos Tanker Skaber synes om det de har lært:

Frederik, 23 år:

Jeg kommer fra en misbrugsfamilie, mine forældre tog piller og stoffer og de blev skilt, da jeg var 6, og jeg kom så i aflastningsfamilie. Som teenager tog jeg stoffer og røg hash hver dag, begik kriminalitet og hang ud med de forkerte. På et tidspunkt gik det op for mig at der ikke var nogen fremtid i det. Jeg kom selv ud af stofferne og begyndte på en uddannelse.

Da jeg var 18 blev jeg så ud af det blå overfaldet og gennembanket af 12 fyre, der egentlig var mine venner. Men nu havde de set sig sure på mig. Siden da har jeg gået i frygt og lavt selvværd, været bange hver eneste dag for at de skulle komme igen. Til sidst kunne jeg ikke mere, jeg kunne ikke passe mit arbejde, jeg var bare så angst, ligesom frosset fast i livet.

Så kom jeg til psykolog hos Mette Louise. Først syntes jeg det var meget anderledes. Hvorfor fanden er jeg her, tænkte jeg, det er jo ikke en rigtig psykolog. Jeg kunne ikke forstå at jeg ikke skulle fortælle min lange historie – hvordan kan hun hjælpe mig, når hun ikke vil høre min historie? Jeg var vant til fra andre psykologer at der var mig der skulle snakke, men her var det Mette Louise der snakkede. Nå, men det var også fedt, det var nogle interessante ting hun sagde. Det gav mere og mere mening det hun sagde og det
begyndte at sive ind, det hun talte om. Jeg begyndte at forstå: Det er tankerne der gør mig bange. Og tanker er bare tanker, de kommer, men så går de også igen. Om lidt tænker jeg noget andet.

Jeg kan huske et tidspunkt, da jeg havde været hos Mette Louise 3 gange. Jeg var hjemme og der var noget galt med radiatorerne og pludselig gav varmerørene en høj lyd fra sig og jeg begyndte straks at tænke på overfaldsmændene – jeg var helt sikker på at nu var de kommet efter mig, og jeg begyndte som altid straks at tænke over hvilke flugtveje der var. Og så kom tanken: hey, hvad er det jeg laver?! Det er jo bare tanker. Og så var det væk. Det var så vildt. Det var tanker som disse jeg havde plaget mig selv med i 3 år.

Pludselig var jeg ikke bange mere. Jeg har fået det godt, er blevet glad. Jeg lagde mærke til at min ryg en dag pludselig bare var helt ret – før gik jeg altid sunket sammen. Og jeg smiler igen. Min kæreste kan også tydeligt mærke forskellen – jeg er blevet den gamle Frederik igen. Jeg gider ikke være bange mere. De kommer hvis de kommer og så gør jeg mit bedste. Nu vil jeg bare være mig og have det godt.

Jeg er evig taknemmelig for det, Mette Louise har lært mig om tanker. Det gjorde hele forskellen.

 

Kvinde, 65 år:

Nu tror jeg der igen er gået et års tid og jeg er stadig glad.

Helt automatisk kommer tankerne om glæde frem og sætter sig hver gang jeg begynder at blive ked af det eller negativ.

Der er selvfølgelig dage hvor jeg har lov til at være stille indeni.

Men oftest er det nu sådan at jeg er glad,  glad, glad, glad. Det kan boble i min mave af glæde. Det er fornemmelsen af, at jeg selv kan vælge. Og hvem vil ikke allerhelst vælge glæden. Det er altid et eller andet at glæde sig over, bare det at få lov til at være tilstede i livet.

Selvfølgelig har jeg jo også som så mange andre været igennem svære stunder i livet. Mistet forældre og søskende og haft en depression.

Alligevel må jeg gerne gribe glæden.
Det er som om jeg har fået tilladelsen til at være glad.

Tak Mette Louise og Jacob fordi i hjalp mig med at finde glæden

 

Lise:

Jeg kom, fordi jeg stressede mig selv og mistede troen på at være god nok. Jeg er nu. tilbage i topform efter at min tankegang er blevet ændret, alle burde kende til den form for læring som jeg har fået indsigt i hos psykologen. Det har gjort den forskel at jeg ikke lader mig påvirke af hvordan andres humør er og at jeg nu tør sige fra. Jeg ved at hvis nogen gerne vil dele deres dårlige humør med mig, tager jeg ikke imod det.

Alle kunne have glæde af at lære at negativ tankegang ikke fører noget godt med sig :-)

 

Henrik, 42 år:

Tak for et hyggeligt og meget lærerigt kursus.

Jeg hedder Henrik er 42 år, far til 2 skønne drenge og nyligt blevet valgt fra af min kæreste gennem 19 år, jeg er skraldemand med en fortid som pædagog på en børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling gennem 10 år.

Det der gjorde mig interesseret i at deltage i jeres kursus var, at jeg i min søgen efter at komme mig over bruddet med min ex-kæreste, ved et tilfælde faldt over jeres hjemmeside.  Her begyndte jeg at læse jeres små hverdagshistorier set gennem forståelsen af de 3 Principper, hvilket gjorde mig interesseret i at lære mere om disse principper som på en underlig og lidt uforklarlig måde gav mig ro og overskud til at håndtere en hverdag med arbejde, bodeling, køb og renovering af nyt hus, være noget for mine unger og ikke mindst at acceptere at mit liv ikke var som jeg havde forestillet mig det skulle være.

Det Jeg fik ud af kursuset var en endnu større forståelse af de 3 principper, gennem mødet med jer som undervisere og helt almindelige mennesker som havde fået øjnene op for og tankerne henledt på, de 3 principper.

det var også rart at tale med andre om hvordan de brugte forståelsen af de 3 principper i hverdagen og at være i et forum hvor der var plads til den enkelte og dennes tanker.

Det har gjort et verden til forskel for mig at støde på de 3 principper, jeg er langt mere i kontakt mig selv og verden omkring mig. Jeg ved at når mine tanker kører i ring og jeg får en næsten ustyrlig trang til at ændre på verden omkring mig, så er det lige præcis der at jeg ikke skal gøre noget. Jeg kan mærke at spirende kreativitet og tro på at alting er i orden selv om mine tanker fortæller mig noget andet. Jeg ved nu at jeg ikke er mine tanker, men at mine tanker er en del af mig og at jeg er en del af noget større. Jeg er nu begyndt at leve det liv jeg gerne vil, ikke det liv jeg kunne tænke mig til.

Hvis andre overvejer at lære om de 3 principper, vil jeg uden at blinke råde dem til at gøre det, det kan kun gå for langsomt. Det er fedt at vide at bare det at få en forståelse af de 3 principper, med garanti vil ændre dit liv til det bedre.

De 3 principper er for mig, forståelsen af at være mig og ikke mine tanker. Det eneste der kan forhindre mig i at være mig, er mine tanker.

Alle med undtagelse af Dalai lama og meget barnlige sjæle kunne have glæde af at komme på 3p kursus.

Michael, 44 år:

Jeg skulle lige vænne mig til at det går så hurtigt med at få det bedre, med den måde du arbejder på. Jeg kom med nogle meget svære angstanfald, der var et stort handicap for mig i min dagligdag, og allerede efter første samtale var de væk. Altså helt væk. Det havde jeg ikke lige regnet med. Jeg tænkte faktisk så lidt på min angst at jeg ikke helt kunne huske hvad det var vi skulle snakke om, da jeg kom anden gang. Det var virkelig mærkeligt. Og mærkeligt at tænke tilbage på hvor meget min angst fyldte i mit liv før. Jeg vil anbefale Mette Louise til alle der lider af angst. Hun gør noget ved det. Jeg kan ikke helt forklare hvad, men det virker i hvert fald.

 

Daisy, 16 år:

Der er et før og et efter at Mette Louise fortalte mig det med tankerne. De kan simpelt hen ikke forstyrre mig på samme måde som før. Før var jeg så ked af det og usikker. Nu har jeg det godt og nyder at gå i 1. g.

 

Karen, 34 år:

Kære Jacob og Mette Louise

Jeg har længe tænkt på at sende jer en status på, hvordan det går mig efter jeres fantastiske kursus:-) Jeres kursus har gjort en kæmpe forskel for mig og gjort mit liv meget mere ukompliceret og har fyldt mig med en vedvarende positiv livsenergi og power. Mine tanker er for det meste lyse og glade og hvis der dukker bekymring og negative tanker op, er jeg efterhånden blevet ret god til ikke at give dem for meget værdi eller betydning for at kunne vende tilbage til min positive sindstilstand. Det har gjort det så meget lettere for mig at være til stede i livet, da mine problemer/bekymringer er pist væk. Der er stadig udfordringer, sygdom m.m. omkring mig, men mit syn på det er et helt andet. Og hvor er det altså befriende at slippe af med de problemer og negative tanker.

Jeg kan mærke at jeg har fået adgang til min indre glæde, begejstring, kærlighed og taknemmelighed og kan næsten ikke lade være med at smile:-)

Jeg kan også mærke at jeg får en anden respons på min person, da jeg fremstår meget mere livsglad, i balance med mig selv og selvsikker. Selv om jeg får meget positiv respons på min person, så kan jeg også mærke at jeg faktisk ikke behøver den anerkendelse for, at kunne være glad og tilfreds. Tidligere gjorde jeg rigtig meget for at få anerkendelse, tilpassede mig og forsøgte at være perfekt på forskellige områder, fordi jeg var dybt afhængig af den.

Da jeg var hjemme hos familien i julen oplevede jeg en enorm kærlighed til min familie. Tidligere blev jeg meget hurtig irriteret, særligt på min mor, men har fået en enorm overbærenhed til mine forældres særheder og er nærmest begyndt at se dem som charmerende træk:-) Det er den hyggeligste ferie jeg nogensinde har holdt hos dem.         Af hjertet tak for jeres videregivelse af indsigt og viden om de 3 principper.

Kærlige hilsner fra Karen 

 

Lene, 37 år:

Efter mit kursus hos jer, har jeg bare haft følelsen af lethed, ægte glæde og er dybt taknemlig for at jeg tilmeldte mig kurset. Tak for inspiration.. Kærlige glade tanker fra Lene

Thomas, 39 år:

“Det, der gjorde den store forskel for mig, var da jeg forstod at jeg aldrig er nødt til at holde fast i min oplevelse. Hvert øjeblik har jeg lov at give slip på f.eks. sorg, vrede, bekymring, frustration. Det ville ikke have gjort nogen forskel hvis nogen havde sagt det til mig – det har mange jo gjort igennem tiden, når folk siger ting som: det skal nok gå over, op på hesten igen, tør øjnene og kom videre og hvad vi nu kan finde på at sige til hinanden for at trøste. Men jeg forstod det ligesom indeni, et dybt sted i mig, fordi jeg pludselig oplevede hvordan alle mine følelser kommer indefra mig selv, efter hvad jeg tænker lige dér. Og pludselig oplevede jeg at følelser kunne være overstået på minutter eller sekunder, hvor jeg før kunne være f.eks. ked af det i dagevis. Den forståelse alene har forandret mit liv, jeg føler mig meget mere fri nu – det gør ikke længere så meget hvordan jeg har det, fordi jeg helt inderst inde forstår sandheden bag “det går over”. Det er så simpelt. Som jeg sagde til Mette Louise – det, I har gang i, kan jo dybest set koges ned til 3 korte punkter, det er simpelt hen for simpelt – men det virker jo!”.

 

Mai, 37 år:

“Da jeg gik herfra første gang, var det tydeligt at det her var anderledes end noget, jeg havde prøvet før. Jeg var lettere, mere glad og fortrøstningsfuld. Anden gang jeg var her, faldt noget på plads inde i mig, det gik for alvor op for mig at det er mig, der bestemmer om jeg vil være stresset eller sur. Mit liv er helt anderledes nu, fyldt af ro, langsomhed og nærvær i de små ting. Det er fantastisk og ikke noget, jeg kunne have forestillet mig før jeg kom”.

 

Hanne, 62 år:

”Efter første samtale havde jeg ikke fattet hvad det drejede sig om, troede jeg, det lød lidt underligt. Jeg var forvirret selvom jeg synes det lød spændende med “De tre principper” og efter at have læst artiklen om principperne synes jeg da det lød vildt spændende, men jeg var jo nok for gammel til at kunne få noget ud af det.
Jeg måtte nok forblive en kvinde (62 år) med hovedet fuld af tanker om jeg nu var god nok, om jeg nu klarede mit arbejde godt nok, om jeg nu fortjente at gå på efterløn, om jeg nu havde behandlet min familie godt nok osv…..Det der slog hovedet på sømmet var, at jeg skulle finde mig selv igen efter at have mistet to af mine nære familiemedlemmer i løbet af 3 måneder.

Men så efter anden samtale skete der noget oppe i mit hoved, det må altså allerede have været i gang deroppe, jeg havde bare ikke rigtig mærket det. Efter samtalen kunne jeg mærke mere glæde og ro. Jeg kan nu ligesom mærke glæde i min mave, som dengang jeg var barn og jeg fik en gave til min fødselsdag. Nu går jeg rundt og er glad, jeg behøver ikke bekræfte mig selv, eller det jeg nok var allerbedst til, skælde mig selv ud.

Jeg er glad, glad, glad og tilfreds og rummelig og taknemmelig. Meget underligt, at det er så let og hvor kommer det fra?

TUSIND, TUSIND TAK JACOB”

og endnu et brev fik vi fra Hanne i januar 2014: Nu er det længe siden, at i  introducerede mig for tankerskaber – og jeg et stadig glad og let i sindet. Helt automatisk er der ofte en stemme i mit hoved der siger ( det er jo bare tanker) og pist er tanken forsvundet. Jeg føler mig fuldstændig fri, ja faktisk er det også som om mine fordomme er nedsmeltet.
Tusind tak for det til jet begge fra Hanne

 

Bente, 58 år:

Jeg troede jeg skulle leve med mine traumatiske oplevelser i maven resten af mit liv. Men det gider jeg da ikke nu, når jeg ved jeg ikke er nødt til det, haha :-)

 

Dorthe, 42 år, skrev dette søde brev til os (efter i alt 3 samtaler):

“Når jeg tænker tilbage har jeg i næsten hele mit liv haft lavt selvværd, altid stille, forsigtig, ingen skulle lægge mærke til mig, for de var bedre end mig og det jeg ville have sagt/gjort var nok forkert. Det var nemmest at følge andre i stedet for at gøre, hvad jeg faktisk havde lyst til.

Efter jeg blev skilt og jeg ville finde mig en ny kæreste, hvilket jeg har det rimeligt nemt ved, fordi ”alle elsker Dorthe”, jeg er pæn, sød, rar, kærlig, mild og sjov. Men når de første 3 måneders vilde forelskelse har lagt sig lidt, så kommer mine ”dumme” tanker op i mig. “Er jeg nu god nok, er hende han smilte til der ikke bare sødere og han vil nok hellere have hende”. Jeg begynder at opføre mig mærkeligt, er sur og  jaloux og kan ligesom ikke finde ro. Tankerne kører rundt, hvad laver han, snakker han med alle de søde piger, hvorfor tager han nu ikke telefonen, nå han gider jo ikke snakke med mig. Hvis vi er til en fest skæver jeg hele tiden efter, hvem han nu kikker efter. Hvis vi skal se en film sammen, kan jeg ikke se en, hvor hans ynglingsskuespillerinde er med. Jeg har ikke ro til det, min mave kører rundt, min puls bliver højere og jeg bliver nødt til enten at gå eller lukke øjnene og vente på at hun er væk, ja så lader jeg som om jeg sover. Så alt i alt har jeg stadig ingen kæreste siden jeg blev skilt i 2001.

Så jeg ønskede brændende hjælp, jeg har i årenes løb gået til psykolog nogle gange og har også været i terapi-gruppe i 1 1/2 år, men stadig væk havde det ikke hjulpet mig nok til at slappe af, være mig selv og ikke bekymre mig om alverdens ting.

Men endelig har jeg mødt en der kunne hjælpe mig, Mette Louise du har været fantastisk, og jeg synes stadig det er helt uvirkeligt at jeg er blevet hjulpet på en måde, hvor man næsten ikke opdager hvad der er sket. Allerede efter de første par samtaler kunne jeg mærke forandringen, men hvad gjorde jeg egentligt….jeg vidste det ikke rigtigt i starten. Men jeg bruger jo slet ikke al den energi på at tænke alle mulige mærkelig tanker mere, jeg bekymrer mig ikke om noget der ikke er nødvendigt. Det er gået op for mig at rigtigt mange tanker slet ikke er nødvendige og på en måde er det helt forkert, hvis jeg tænker sådant mere. Mette Louises ord går igen i mit hoved “Det er jo bare en tanke” og efterhånden er det en vane. Det er helt vildt at jeg nu selv kan vælge hvilke tanker jeg tror på og hvilke jeg ikke vil og bare skal passere. Og i øvrigt kommer der jo slet ikke så mange tanker mere, en helt befrielse altså!!! Jeg føler meget mere overskud til mine børn, de er begyndt at åbne mere op for mig og jeg har fået et mere åbent forhold til dem. Jeg tror de ser mig mere afslappet og “overskudsagtig”.

Det som også har hjulpet mig er, at jeg har forstået, at jeg skal gøre hvad jeg vil, og ikke hvad andre forventer at jeg skal eller ikke skal. Jeg kan sige med sikkerhed i stemmen, hvad jeg vil og har lyst til og det gør faktisk slet ikke ondt at gøre det. Det er en befrielse for mig og jeg får ikke den samme uro i maven mere som jeg fik før, når jeg skulle sige fra eller sige min mening til andre, som havde en anden mening.

Mette Louise, jeg har det så godt som aldrig før og jeg vil takke dig en million gange !!! Mit liv er blevet meget lettere og jeg har overskud til så meget mere nu”.

(Læs flere udtalelser på www.intaktsundhed.dk)